Untitled-1.jpg

Het Public Change Agent programma is een uniek en uitdagend traject voor teams en organisaties die op zoek zijn naar nieuwe en innovatie manieren van werken en denken. Het programma richt zich op 2 onderdelen die daarin centraal staan: een mindset en een toolkit die je in staat stellen om complexe maatschappelijke vraagstukken op te lossen.  

Alles is gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten, experimenteren, het toetsen van oplossingsrichtingen en verbinding met de eindgebruiker. Het zorgvuldig opgebouwde programma biedt elke deelnemer een schat aan nieuwe tools en methodes die dagelijks toepasbaar zijn.

Kenmerken:

Voor teams en groepen van 10-12 mensen

De duur varieert van 3 tot 9 maanden

Gericht op duurzame verandering

Geschikt voor teams en organisaties die zichzelf willen uitdagen


workshop-banner.jpg

Public Canvas

 

Dé manier om elk vraagstuk in korte tijd volledig in kaart te brengen. In 4 uur tijd doorlopen we alle elementen van een vraagstuk: de kern van het probleem,  de doelen, de belanghebbenden, de kernpropositie, partners, activiteiten, aannames, succescriteria, draagvlak en de kosten. 1 overzicht met alle onderdelen en de basis voor directe actie. 

Deze workshop is geschikt voor elk willekeurig vraagstuk met een duidelijke eindgebruiker. Elk vraagstuk ontvangt een eigen A1 canvas (herbruikbaar) die per team gevuld zal worden tijdens de sessie.

Prototyping 

 

In 1 workshops doorlopen we de fasen van prototyping en zullen we voor elke oplossing beginnen met de ontwikkeling ervan. We kijken naar de belangrijkste onderdelen en werken aan de meest eenvoudige manier om die in de praktijk te testen. 

Deze workshop is geschikt voor elk vraagstuk waarbij de oplossingsrichting helder is en er behoefte is aan een laagdrempelige, snelle en effectieve manier om die de testen in de praktijk.

Inwoner engagement

 

Deze workshop richt zich volledig op de manieren van samenwerking, het ophalen van feedback en het afnemen van waardevolle interviews. We leren hoe startups constant in gesprek zijn met eindgebruikers, hoe ze die feedback verwerken en waarom dat grote impact kan hebben in het publieke domein.

Deze workshop is geschikt voor vraagstukken met een product of dienst met een duidelijke eindgebruiker.


 

De mogelijkheden om te profiteren van de startup methode en mindset zijn enorm. Van de manier waarop startups vraagstukken benaderen en oplossen tot aan de tools die ze gebruiken tijdens het proces. 

Daarnaast zijn er tegenwoordig veel startups en social entrepreneurs met producten en diensten die een maatschappelijk vraagstuk oplossen: van een melding voor de openbare ruimte tot aan zwerffietsen en van een assistent in de klas tot aan het vinden van werk.

 

Tell William begeleidt organisaties die; 

- meerdan inspiratie over innovatie zoeken en klaar zijn voor concrete actie;

- de potentie van teams beter willen gebruiken;

- meer gebruik willen maken van de aanwezige oplossingen;

- willen samenwerken met startups;

- zoeken naar innovatieve manieren van aanbesteding;

- interne ontwikkelprogramma's voor innovatie zoeken;